Det är viktigt att välja en hundras som du trivs med och som passar ihop med just din livsstil och familjesituation. Nedan finns en lista över de mest familjevänliga hundraserna.

  • Cavalier King Charles Spaniel

Den här rasen är perfekt för barn då den generellt älskar lek, mys och att få magen kliad. De ser lugna ut, men låt det inte lura dig. De är väldigt intelligenta, lättlärda, gillar fysisk aktivitet och deras fluffiga öron fullkomligt ber om att bli klappade.

  • Golden Retriever

Golden Retriever är den klassiska familjehundrasen och det är av en god anledning. Den här rasen är lugn och tålmodig, med mjuk och mysig päls för små händer att klappa på. Golden Retrievers är intelligenta och lättränade. Det är den perfekta kombinationen av lekkompis och mys-hund.

  • Beagle

Trots att den här rasen är något envis så passar den bra för alla typer av familjer, allt som krävs är lite extra tid då träningen kan gå något långsammare än med andra raser. Dess storlek och tålmodighet gör en beagle till en bra familjehund för både vuxna och barn. De är även otroligt lojala och kommer att göra hela familjen till sin egna flock.

  • Boston terrier

Boston Terriers kallas ibland för de amerikanska gentlemännen då deras päls har likheter med en frack. De var från början uppfödda till att bli kamphundar, men har inte rätt lynne för det. De trivs mycket bättre som en älskvärd familjehund. Rasen är relativt liten i storlek, men de är robusta och tåliga hundar som älskar att leka.

Det finns många andra raser som även de skulle passa som familjehundar, det viktigaste är att de är snälla och tålmodiga. Varje hund är unik och det finns aldrig några garantier för att en hund ska fungera i just din familj, men med rätt ras och träning så finns det en god chans att alla ska trivas med den nya familjemedlemmen.