Greyhounds

Rasen greyhound finns i två olika variationer, en kapplöpningsvariant och en standardvariant. De två varianterna skiljer sig något åt och aveln har tagit två olika vägar beroende på att man i kapplöpningsvarianten avlar på de hundar som har bäst resultat medan man i standardvarianten avlar på de hundar som mest efterliknar rasstandarden. Detta har lett till en skiftning i utseende samt temperament.

Greyhound är en hundras som är mycket gammal, härstammar flera tusen år tillbaka i tiden. Innan hundkapplöpningarna, såsom de fungerar idag, uppkom användes hundarna i så kallad ”hetsjakt” där hunden ska snabbt få tag på bytet, döda det och bära det till ägaren (apportera det). Det levande bytet byttes under 1900-talet ut till en automatisk ”hare” som den kallas som hundarna springer efter i en bana.

Betta på racing

Man kan betta på greyhound racing, eller hundkapplöpning på många spelsajter online. För den som har gjort det många gånger, har koll på hundarna och känner till vilka som brukar vara snabbast kan det generera stora vinster. Tips är dock att besöka en spelguide så att du får tips och kanske en bra bonus vid registrering. För den oinvigde kan det vara ett spännande äventyr och kan leda till överraskande händelser i likhet med när fotbollslaget man inte trodde hade en chans vann eller att Jean Pierre Barda plötsligt tog sitt pick och pack och lämnade Sverige för Israel https://www.hant.se/jean-pierre-barda-flyttar-till-israel/ man vet aldrig vad som kan hända, i livet i stort, i nöjesvärlden eller på hundkapplöpningsbanan! Viktigt dock att man är försiktigt och inte spelar för pengar man inte kan förlora. Råd om detta hittar du här.

Greyhounds i övrigt

Egenskaper en greyhound besitter är självständig till stor del. Den har lite likheter med en katt att den ofta vill göra saker på sitt eget sätt och inte genom mutor. Hundar av denna ras är smarta och uthålliga och snälla. De älskar ofta sin familj och gillar att leka med barn. Det är ingen hund som trivs ensam, generellt är det bäst att ha två stycken greyhounds i samma familj för att hundarna ska må riktigt bra.